Helppo DIY: virkattu pikkumatto

Kävin Taito Uusimaan käsityökeskuksessa Hyvinkäällä, ja innostuin maton virkkuuseen. Ajattelin alun perin tehdä alakerran pieneen wc:hen kirjovirkatun pallomaton, mutta sitten päädyin kuitenkin tällaiseen selkeään raitamalliin. Raitakuosi synkkaa kivasti myös Marimekon mustavalkoiseen raitapyyhkeeseen ja mustavalkoisiin kaakeleihin.

Ontelokuteet odottelivat kaapissa jo jonkin aikaa, sain tartuttua koukkuun vasta viikko sitten. Jokunen tunti projektiin meni, mutta työ valmistui tänään.

Maton materiaali on Eko-ontelokudetta.  Maton leveys on 70 cm ja pituus 105 cm. Virkkasin raidat tumman- ja vaaleanharmaalla kuteella. Kudetta ostin kumpaakin väriä 700 g, eli mattoon kului kudetta yhteensä 1400 g. Virkkaus sujui  nro 10 virkkuukoukulla.

virkattu matto

virkattu matto3

Työ tehdään kiinteillä silmukoilla, joten se on todella helppo tehdä. Ensin virkkasin aloituksen eli 45 ketjusilmukkaa, ja tämän jälkeen työ jatkui kiinteillä silmukoilla. Tein ensin viisi kerrosta tummanharmaalla, ja tämän jälkeen vuorotellen tummalla ja vaalealla harmaalla kahden kerroksen korkuisia raitoja. Päättelin työn viiteen vaaleanharmaaseen kerrokseen.

Langanpäät virkkasin sisälle seuraavan kerrokseen niin, ettei niitä tarvinnut erikseen päätellä. Loppulangan pujottelin viimeisen kerroksen silmukoiden sisään.

Kiinteä silmukka:

virkkaus1

virkkaus2

virkkaus3

Virkkauspinta näyttää tältä, kun vaalean- ja tummanharmaalla on virkattu vuorotellen kaksi kerrosta:

virkattu matto6

Käytin varsin loppuun kuteen, jäljelle vain pienet kerät!

virkattu matto7

Virkkaus on kivaa, ja paksulla ontelokuteella myös varsin joutuisaa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla pientä säilytyskoria, sillä tähän tekniikkaan jä kirjaimellisesti koukkuun!

————–

I got inspired to do some crochet! I did a small rug to our tiny wc, and chose two shades of thick grey weft and nro 10 crochet hook. To see more of chochet technique, have a look at this wonderful project at We Are Scout -blog, click.

2 thoughts on “Helppo DIY: virkattu pikkumatto”

    1. Kiitos Kirsi! Matto oli varsin simppeli toteuttaa. Eko-ontelokuteessa ei ollut mainintaa kuteen kutistamisesta, joten en ole kastellut kudetta etukäteen. Huomasin, että jotkin markkinoilla myynnissä olevat ontelokuteet kannattaa kutistaa ennen käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.