Himottavia design-valaisimia

Muutto uuteen kotiin häämöttää jo, vaikka vielä tuntuu siltä, että kaikki on vielä varsin epätodellista. Pakatakin pitäisi, ja turhasta roinasta olisi tässä vaiheessa syytä päästä eroon – jälleen kerran. Muuton yhteydessä on pakotettu tekemään jonkilaista tarpeellisten tavaroiden välitilinpäätöstä.

Olen pohtinut kovasti uuden kotimme valaisimia. Ei sillä, onhan meillä monenlaisia valaisimia jo ennestäänkin. Ongelmana on vain se, että tuleva kotimme on hyvin moderni, eivätkä perinteiseen puutaloon hankitut kauniit vanhanaikaiset valaisimet oikein tunnu istuvan uuteen kotiin. Olen selaillut monenlaisia design-lamppusivustoja, ja tässä olisivat tämänhetkiset suosikkini:

Tämä harmaa Norman Copenhagenin Bell-valaisin olisi ehdoton suosikkini keittiöön ruokapöydän yläpuolelle. Kuva finnishdesignshop.fi.

Copper riippuvalaisin

Tom Dixonin Copper Shade on kyllä kaunis ja toisi lämpöä sisustukseen. Aika namu olohuoneeseen. Kuva finnishdesignshop.fi.

Kodin ykkösestä löytyy tämä hauska simppeli ja kevyen näköinen Leonardo. Eleetön valaisin sulautuu kauniisti korkeaan tilaan. Kuva kodi1.com.

Ellokselta huomasin tämän hauskan graafisen mustan seinävalaisimen. Kuvat ellos.fi.

Ihastuin myös tähän mattalasiseen Foscarinin Gregg-valaisimeen, kuva alla finnishdesignshop.fi:

Taidan jatkaa vielä haaveilua… Mikä olisi sinun valaisinsuosikkisi?