Hyasinttien aika

hyasintit2

hyasintit1

hyasintit

hyasintit3

Löysin lähi-Lidlistä edullisia hyasintteja. Oikein innostuin, ja ostin kolme vaaleanpunaista ja kolme violettia sipulia. Perinteisestihän hyasintit ovat symboloineet väreillään Neitsyt Mariaa – sininen taivasta, valkoinen puhtautta ja punainen äidinrakkautta. Olen kyllä enemmän valkoisten joulukukkien ystävä, mutta en voinut vastustaa kiusausta.

Luulenpa, että ennätän nauttia näistä kukista jo hyvissä ajoin ja joudun todennäköisesti hankkimaan lisää joulukukkia myöhemmin. Kukinta saattaa nimittäin mennä ohi jo ennen H-hetkeä, meillä kun ei ole viileää eteistä tai muuta säilytyspaikkaa yöksi kukille. Viileässä yön yli pidettäessä sipulikukatkin kestäisivät pidempään.

Ensimmäinen violetti kukka on jo alkanut avautua, ja käyn tuoksuttelemassa kukkaa aina välillä. Saa nähdä tuleeko tuoksusta liiankin voimakas, kun kaikki kukat avautuvat. Kastelua nämä eivät paljoa kaipaa, ettei varsi kasva honteloksi.

Vuorasin vanhan kakkuvuoan pohjan salaojasoralla, ja laitoin sipulit soran päälle. Hain vähän multaa puutarhasta sipuleiden väliin, mutta näillä eväillä kukat kyllä pärjäävät aikansa. Suihkuttelin sipuleita vedellä ja laitoin kosteaa sammalta päälle. Sammal siistii istutuksen, eikä multa pääse valumaan astiasta. Ja kissat saattaisivat innostua vähän liikaa paljaasta mullasta.

Tänään on ensimmäinen adventti, ja nyt saa jo virallisestikin odottaa joulua. Piipahdin äsken WeeGee-museossa ja tapasin siellä yllättäen vanhan tutun, joulupukin. Erotessa toivottelimme toisillemme hyvää joulunaikaa.

Sitä toivotan myös Sinulle.

————-

It is time to arrange some Christmas flowers! Hyacinths have a wonderful scent, though sometimes the scent might be almost too heavy. I found purple and pink hyacinth bulbs and placed some soil and the bulbs into an old cake mould. I finished the arrangement with fresh green moss. Moss helps to keep the cats from tapping into the soil as well :).

Have a wonderful week!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.