Joulun parhaat DIY-ideat

Edit 29.11.2020: Joskus elämässä on hetkiä, että omat voimavarat ovat vähissä. Tämä kesä ja syksy ovat olleet kuormittavia läheisen sairastumisen takia. Aina ei tarvitse jaksaa yhtään enempää. Jaan tänään tämän, jo kerran jaetun jutun, jossa on koottuna diy-ideoita jouluun. Huomaan, että jaoin saman jutun jokunen vuosi sitten, kun olin opiskelemassa Jyväskylässä. Toivon, että tästä on iloa!

Pysytään terveinä <3.

Heli xx

Aika tuntuu kiitävän tänä syksynä, ensimmäinen adventtikin meni poikkeuksellisesti lähes huomiotta. Lukuhommat ja opiskelukiireet vievät ajatukset toisaalle, mutta saatiin sentään joitakin jouluvaloja asennettua jo kotiinkin!

Tulin taas perjantaina kotiin opintojen parista Jyväskylästä, ja huomasin ohi kulkiessani Helsingin Kampin Plantagenissa upeita joulukuusia. Ne olivat siis eläviä taimia mullassa ruukuissaan.  Hyvällä lykyllä kuusi säilyy hengissä kevääseen, jolloin sen voi istuttaa ulos pihalle. Melkein astuin Espoon-bussiin kuusi kainalossa… 😀

Sen verran haipakkaa on ollut, että päätin koota tänne nyt pari vuotta sitten julkaisemani jouluiset DIY-ideat. Nämä kehittelin erilaisten Pinterestista löytyneiden ideoiden pohjalta. Toivon, että niistä on iloa!

Hyvää joulun odotusta <3.

Heli

IMG_5537

IMG_5539

Talouspaperirullat on litistetty ja leikattu 2 cm levyisiksi soikioiksi. Soikiot voi kiinnittää toisiinsa kuumaliimalla tai pienellä nitojalla niittaamalla. Kuparin-, hopean- tai kullanvärinen askartelumaali ja hileliima (reunoissa) viimeistelevät jouluisen ilmeen.

Yksinkertainen on usein kauneinta. Sydämen muotoinen kakkupaperi tai vaikkapa vanhasta kirjasta tai metallipaperista leikattu kuvio on kaunis jo itsessään tai hileliimalla ääriviivat viimeisteltynä.

Erilaisia kortti-ideoita löytyy kosolti myös Pinterestista.

Ihmeitä syntyy A4-kopiopaperia viikkailemalla. Ylempi kaveri on tehty hopeapaperista.

Lasipurkeista saa vaikka kuinka hauskoja kynttilälyhtyjä vähän tuunaamalla! Lasipurkin pohjalle on hyvä laittaa eristeeksi kerros karkeaa merisuolaa, ettei purkki poksahda rikki kynttilän kuumuudesta.