Aurinkoisessa kaktuspuutarhassa

Pääsimme vuoden alussa reissuun Fuerteventuralle, tuulten saarelle. Pääpaikkamme oli Corralejo, pieni kaupunki saaren pohjoisosassa. Pikkukaupungin nähtävyydet oli pian katseltu – satama ja dyynit – ja paikka onkin mitä parhain leppoisaa lomaa halajaville. Mielestäni reissussa parasta oli kiireettömyys, raikas merituuli sekä  rantaravintolojen maistuvat meren antimet.

Fuerteventura on Kanariansaarista se Afrikan mannerta lähin saari. Saari on varsin karu ja kuiva, ja rannikon hiekkadyyneillä tuulee aina – siispä mukava paikka, jos haluaa leijalautailla merellä. Tyydyimme katsastelemaan touhua ja leijasurffareiden värikkäitä leijoja maalta, sen verran haastavalta leijojen käsittely näytti.

Viimeisen päivän retkelle lähdimme Oasis Parkiin, jossa on eläintarha ja laaja kaktuspuisto. Puutarhavierailuista alkaa tulla kohta perinne, viimeksi kävimme Teneriffan-matkalla Botanical Gardensissa Puerto de la Cruzissa. Siihen reissuun on linkki tässä, klik.

Jos olet kaktusten ystävä, tänne näitä komistuksia voi lähteä ihailemaan ja ihmettelemään! Puutarhassa on 6000 eri kasvilajia, joista suurin osa on kaktuksia. Valo oli aika kova kuvaukseen, mutta sain tallennettua muutamia kohtuullisen toimivia kuvia puutarhasta, siispä voilá:

Oletko vieraillut mielenkiintoisissa puutarhoissa kotimaassa tai kauempana reissussa? Olisi hauska kuulla hyviä vinkkejä mahdollisille tuleville retkikohteille.

Aurinkoista alkuviikkoa – nyt on ainakin tänne Etelä-Suomeen luvattu vihdoin vähän pakkasta ja talviauringon paistetta.

Heli

2 thoughts on “Aurinkoisessa kaktuspuutarhassa”

  1. Hei, pölyääkö hiekka joka paikassa? En ole Fuenteventuralla käynyt, mutta nyt suunnittelen viikon pituista matkaa maaliskuussa.
    Teneriffan Puerto de la Cruzissa olen käynyt viisi kertaa ja pidän paikasta, Gran Canarian Puerto Ricossa kolme kertaa ja Las Palmasissa kerran. Voisin nyt kokeilla jotain ”uutta saarta”.

    1. Hei Kirsi,
      yllättävän vähän siellä pöllysi! Perheen miesväki kävi lenkeillä ja juoksi rantoja pitkin, eikä hiekkapöly todellakaan haitannut – kysäisin tästä vielä kokemuksia. Rannalla tosin tuuli välillä niin, että pitkähihaista sai laittaa päälle. Mutta matkustusajankohtamme olikin siinä vuodenvaiheessa, jolloin on muutoinkin viileämpää. Lueskelin rannalla kirjaa, mutta irtohiekkaa ei kyllä lennellyt sielläkään.

Kommentointi on suljettu.