Oodi kirjahyllylle

Rakkauteni kirjoihin ja aiemmat työvuoteni kirja-alalla näkyvät kodissamme vahvasti – yksi kotimme keskeisistä huonekaluista on kirjahylly. Aiemmin kirjahyllyn virkaa meillä toimittivat Ikeasta hankitut lundiatyyppiset avohyllyt. Ainoa onglema avohyllyissä oli se, että ne keräsivät pölyä ja kissankarvaa (pölyjen pyyhkiminen ei ole lempparihommaani!). Tärkeä kriteeri kirjahyllyjen valintaan olikin ovellisuus ja pölyttömyys.

Tykästyimme jo vuosia sitten Boknäsin perinteiseen kirjahyllyyn, ja hankimme kolmanteen yhteiseen kotiimme kuusi luonnonvalkoista hyllyelementtiä. Pikkuhiljaa hyllyjä on hankittu lisää, ja nyt olohuoneeseemme mahtuu kauniisti kolme kuuden hyllyn kokonaisuutta. Boknäsin hyllyihin on tehty tuotekehittelyä sitten ensimmäisten hyllyostojemme – ensimmäiset hyllyjen ovet avautuvat välillä vähän hankalasti, mutta myöhemmin hankitut toimivat moitteettomasti.

Vanhassa kodissamme maalla meillä oli kirjasto-työhuone, jossa kirjahyllykäytössä oli myös Ikeasta hankittu mäntyinen hyllykkö. Kompaktissa kaupunkikodissa tilaa on puolet vähemmän, ja kirjahyllynkin tulee sulautua olohuone-keittiökokonaisuuteen luontevasti. Suurin ongelma onkin nyt se, mitkä kirjat säästämmen ja mistä luovumme. Osa kirjoista on jo löytänyt tiensä mökille, joten sekin reitti on jo käytetty.  Ja tämä pohdintahan ei käy hetkessä!

IMG_6348

IMG_5933

IMG_6350

IMG_6351

Olen aina tykännyt tutkailla kyläpaikoissa kirjahyllyjä ja nähdä, mitkä kirjat ovat omistajalleen tärkeitä. Monesti löytyykin yhteisiä kirjarakkauksia ja puheenaiheita. Haluan itse säilyttää tietokirjoja, mm. luonto-oppaita ja taidekirjoja, sekä rakkaimpia kaunokirjoja. Mitkä kirjat ovat sinulle tärkeitä, mitä kirjoja olet säästänyt? Moni on myös lupunut kokonaan kirjahyllystään. Vai oletko siirtynyt sähköiseen kirjahyllyyn?

2 thoughts on “Oodi kirjahyllylle”

  1. Olen kerännyt kirjoja nuoruudesta saakka, mutta ikävä kyllä ne ovat varastossa koska eivät kertakaikkiaan sovi mihinkään. Mutta useat kymmenet keitto-ja kakkukirjat ovat esillä, niitäkin olen kerännyt yli 20 vuotta ja ovat aarteitani <3
    Ja nyt kun muutetaan, niin ah sitä painavien kirjojen raahaamista taas 😀

    1. Meiltä loppui nyt tuo varastotila, ja harmillista kyllä joistakin kirjoista on pakko luopua. Säästän juurikin nuo rakkaimmat tietokirja-aarteeni – keittokirjat, leivontakirjat, puutarha- ja käsityökirjoja sekä muutaman sisustuskirjan. Eihän aarteitaan voi antaa pois! Tsemppiä teille Ulla muuttoon, kirjalaatikot ovat niitä painavimpia :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.