Pieni nurmipäivitys

askelmakivet

Tämä viileä ja sateinen kesä on ollut suotuisa kasveille, ja sen näkee myös uudesta nurmestamme. Nurmi lähti kasvamaan hyvin siemenestä ja vihertää jo upeasti! Rajasimme pyöreän nurmialueen 12-senttisellä reunanauhalla. Siitä postasin täällä, klik.

Nyt siistimme muovisen reunanauhan ulkoreunan betonikivillä. Valitsimme rajaukseen tummimman harmaan (väittivät mustaksi) antiikkibetonikiven.  Antiikkibetonikivessä on kaunis elävä pinta, tai pitäisikö sanoa, että elämää jo nähnyt ulkomuoto. Kivireunus helpottaa  nyt nurmen leikkuuta. Ja ihan hassua, ensimmäinen nurmen leikkaus oli jännittävää puuhaa! Mutta ihan hyvä siitä tuli (vahdin tietty leikkausta silmä tarkkana).

Muistan kuinka ensimmäisen kerran kuulin laitteesta, jolla voi poistaa voikukkia nurmikosta. Mieleeni tuli lapsuudenkotini pihamaa ja nurmi, joka kasvoi  lähinnä voikukkaa. Ei tolkun häivää, mietin silloin. Nyt kolmannen oman uudispihan nurmikon jälkeen minustakin on tullut voikukkien vahtaaja. Löysin eilen yhden voikukan nurmesta, ja poistin sen kiireesti.

IMG_7765

leikkuu

nurmi

Ja tiesittekös miksi ruoho näyttää aina vihreämmältä naapurin puolella (joo, kyllä on hieno nurmi naapurillakin!)? No tietysti koska sitä katsoo vähän niin kuin vinosta perspektiivistä, vihreä hehkuu eri tavalla kuin ylhäältä katsottuna. Eikös?

Aurinkoista ja vehreää heinäkuun viikonloppua!