Pieniä onnellisia asioita

amaryllis2

Kovin on ollut kiireistä tämä elämä, kun edellisestä postauksestakin on jo tovi. Nyt on kuitenkin ollut aivan pakko keskittyä tiukkaan kaksiviikkoiseen rutistukseen. Viime viikonloppuna vedin henkeä ja nukuin pitkät yöunet ja päikkärit. Hektistä se oli työaikanakin, mutta kyllä tämä opiskelu laittaa aivot vielä isommille kierroksille ja vieläpä tauotta. Opiskelu on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, jotka juuri nyt tuovat onnellisuutta elämääni.

Toki välillä tuntuu, että kaikki kaatuu päälle – tämän syksyn, eli kahdeksan viimeisen viikon aikana olen tehnyt lukemattomia ennakkotehtäviä ja ryhmätehtäviä, kaksi isoa tenttiä, esseen ja muita kirjallisia tehtäviä. Ja valmistelimme pienryhmässä yli puolituntisen draaman yleisölle. Se on varsin paljon, kun ottaa huomioon että istun maanantaista perjantaihin luennoilla kello kahdeksasta neljään, tai jopa kuuteen. Illat istunkin sitten opiskelija-asunnossani koneen äärellä ja kirjoitan tai luen opintoihin liittyviä asioita. Viikonloput pyrin pyhittämään perheelle. Reilun parinkymmenen työvuoden jälkeen on kuitenkin aika ylellistä opiskella täyspäiväisesti. Mahdollisuuteni opiskeluun ovat ajallisesti rajalliset, joten pyrin tekemään tehokkaasti töitä ja valmistumaan noin vuoden päästä.

Kotijoukot: Oli myös mahtavaa tulla kotiin perjantaina opiskelupaikkakunnalla vietetyn viikon jälkeen, sain niin lämpimän tervetulotoivotuksen heti ovella. Tämän viikonlopun olen kotona nuorison kanssa kolmestaan, puoliso pääsi hyvin ansaitulle kalastusreissulle. Kävimme tänään Helsingissä taidemuseossa, ja reissusta tuli ihan hauska, vaikka Yayoi Kusaman näyttely HAMissa ei puhutellut oikein äidin kanssa museoon lähtenyttä varhaisteiniä. No, hyvä vaahtokarkkikaakao ja herkulliset leivokset tasoittivat kummasti oloa. Ihmisiä oli paljon liikenteessä, vaikka olikin pyhäinpäivä. Tennispalatsin kahvilassa istuessa tuntui, kuin olisimme olleet ulkomailla 😉

Lumi: Lumi tuli ja valaisi tienoot. Lumi on ihana asia, tosin toivon, että se ei estä talvipyöräilyä. Opiskelupaikkakunnallani Jyväskylässä onkin kyllä panostettu pyöräilyyn ja hiekoitus levitetään heti, kun liukkaat tulevat. Huomasin ihmetteleväni Helsingissä, missä kaikki pyörät ja pyöräilijät ovat! Helsinki on aina ollut pyöräilyä heikosti tukeva kaupunki, tosin pyöräilymahdollisuuksia on viime vuosina pyritty parantamaan. Mutta ei Helsingistä ole tullut Jyväskylän kaltaista pyöräilykaupunkia, vaikka yliopistokaupunkeja ovat molemmat.

Musiikki: Opintoihini liittyy myös soitto-opintoja. Olen käynyt kahdella pianotunnilla mainion Hannun opetuksessa, ja olen aivan liekeissä! Soittelin tänään kotona joululauluja, ja iloitsen pienistä mutta merkittävistä edistysaskelista. Olen oppinut soittamaan vasemmalla kädellä sointuja, ja sehän on aivan huikeaa.

Kamut: Meidän maisterit-ryhmässä on hyvä yhteishenki. Viime viikolla vietimme yhdessä halloween-iltaa, ja ryhmäämme on helppo tulla myös ulkopuolisten – otamme kaikki lämpimästi mukaan porukoihin. Ja jos ei ryhmätyötaitoja opi näissä opinnoissa, niin ei sitten missään. Nyt onkin varsin isot odotukset tulevalle opetyölle sen suhteen, että toivon todella pääseväni kollegojen kanssa yhdessä tekemään opetuksen suunnittelua ja toteuttamista – en ollenkaan halua jäädä näissä jutuissa yksin väkertämään.

Ennätin myös ensimmäistä kertaa Kortepohjassa naisten saunaan – mahtavien opiskelukamujeni kanssa ihailimme löylyissä maisemia, jotka avautuivat kahdeksannen kerroksen saunan ikkunoista. Täysrentoutusta!

Ei sitä ihminen ihmeitä tarvitse, mutta jotain mihin uskoa ja mille tulevaisuutta rakentaa. Nyt on hyvä näin.

angels

Hyvää pyhäinpäivän iltaa ja viikonloppua. Olisi hienoa kuulla, mitkä asiat tuovat sinun elämääsi tällä hetkellä onnen tunteita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.