Pinnatuolien uusi ilme

Mahtavaa, arki alkaa. Koululaiset palaavat huomenna hommiinsa, ja  rutiinit pyörähtävät käyntiin. Loppuloma onkin mennyt meillä hujauksessa. Vihdoin pääsin päivittämään kesäpuuhista parhaimmasta eli maalaushommista!

Olen aina fanittanut näitä 50-luvun pinnatuoleja. Nämä kaunistukset ovat sulostuttaneet suvun kesämökkiä varmaankin sen valmistumisesta eli vuodesta 1952 lähtien. Himoitsin niitä myös uuteen kaupunkikeittiöömme. Nyt on aika uusien tuulien ja sitä paitsi black is the new white totesin hioessani vanhoja maaleja.

Tuolien valkoinen maali oli alkuperäinen ja luonnollisesti ajan myötä jo paikoin kulunut ja tummunut. Käytin hiontaan kahta eri vahvuista hiontapaperia, karkeampaa P180:ä sekä hienompaa P240:ä. Ihan käsipelillä mentiin – hioin pahimmat kulumat tasaisen sileäksi. Lopuksi pesin tuolit maalipesulla. Maalipesua saa rautakaupoista, eikä tarvitse pestä pois ennen maalausta. Pullon esittelyteksti väittää, että Maalipesu jopa auttaa maalin tarttumisessa.

Maalasin tuolit kahteen kertaan mustalla puolihimmeällä Helmi-kalustelmaalilla. Maali oli varsin tymäkkää, ja olisi kaivannut kenties hieman ohennusta. Sutihommien jälkeen mietin vielä, pitäisikö tuolit maalata pienenpienellä telalla. No, nyt ne on jo käytössä ja hyvältä näyttävät!

tuolit

hiotut pinnat

hiottu

tuoli

Tuoleja on nyt neljä, ja tarvitsisimme vielä pari lisää. Jos sinulla on ylimääräisiä vintillä, vinkkaa ihmeessä!

Mukavaa elokuun alkua ja intoa koulutielle, kenellä se on edessään :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *