Pojan huone

juhon huone12

Sain vihdoin vähän tolkkua nuoremman sankarimme huoneeseen. Nuorimies on nukkunut tähän saakka levitettävän sohvasängyn taittopatjalla, ja oman sängyn hankinta onkin ollut ajankohtainen. Sain ihanalta Paulalta Ikea-sängynrungon, joka oli käynyt heille tarpeettomaksi. Sängyssä on säleikköpohja, ja pohja nousee ylös siten, että sängyn sisälle jää paljon säilytystilaa. Kätevää! Sulloin sinne siis kaikki vierastäkit ja -tyynyt, ja kaappeihin tuli kummasti lisää tilaa.

juhon huone

Kävimme tällä viikolla Ikeassa, ja ostimme kaverille sänkyyn sopivan jousitetun patjan. Kokeilujen jälkeen sopivimmaksi valikoitui pussijousitettu puolikiinteä Hövåg-patja. Sänky on varsin korkea kokonaisuus patjoineen ja petareineen, mutta eipä sillä väliä. Säilytystila sängyn sisällä on kyllä todella tarpeen.

juhon huone7

Lempparikirjoja. Fantasia rules. Työpöytä on Ikeasta, ja siinä on kaksi vetolaatikostoa ja erillinen kansilevy.

juhon huone11

Huovutus on kivaa! Nämäkin hienoudet on valmistettu koulussa käsityön tunneilla.

juhon huone2juhon huone10

Aila-mummi antoi oksan, jonka juurrutin multaan. Nyt kumiviikuna, huonekumipuu eli fiikus  kukoistaa nuoremman poikamme huoneessa.

juhon huone9

juhon huone15

Aarteet on kerätty lipaston päälle. Vihreä on kaverin lempiväri, ja se tulee esille tässäkin Gallen-Kallelan innoittamassa Poika ja varis -teoksessa.

Huoneesta puuttuu vielä matto. Itse en välttämättä mattoa kaipaisi, sillä kissankarva lähtee helpoiten paljaalta parketilta imuroimalla :). Akustiikan ja viihtyisyyden kannalta matto olisi toki tarpeen. Olen myös suunnitellut yhden tai kahden seinän maalausta harmaalla kalkkivärillä.

Saa nähdä, milloin huone menee stailaukseltaan jo kohta uusiksi. Kovin paljon sisustaminen ei toistaiseksi ole kaveria kiinnostanut, ja nuorimies on onneksi ollut varsin tyytyväinen huoneen uusimpaan ilmeeseen. Tosin siisteyden säilymisestä ei ole takuita…

Mitä tuumitte, olisiko harmaa seinä kiva juttu? Mietin myös, olisiko ikkunaseinä se tummempi seinä, vaiko tuo sängynvierusseinä? Vai jopa molemmat?


I finally organized the room of my younger teenager. It all started when we got a new bed and mattress from Ikea for him. After testing several options, he wanted to have Hövåg-mattress.

So far so good – I am wondering, whether to paint the back wall by grey chalk paint or not. Or should I paint the wall with the window – what do you think, which one you think would work best painted, or should both of the walls be painted?

Heli

8 thoughts on “Pojan huone”

 1. Ehdottomasti ikkunaseinä jolloin valkoiset ikkunanpuitteet sekä valkoinen lipasto korostuvat kivasti 🙂
  Ps: vihreä on ihan paras lempiväri <3

 2. Ihana huone ja ruhtinaallinen sänky! Harmaaksi maalattu seinä voisi olla myös sänkyseinä, koska jos siinä kovin nojailee, niin ajanmyöten seinästä saattaa tulla joka tapauksessa ”harmaa”. Who knows?

  1. Kiitos Kati – sänky on kyllä varsin ruhtinaallinen :). Erilaisia elämän jälkiä tulee kyllä, ja varmaan myös seinään nojailusta. Ja varsinkin työpöydän alle seinään on kertymyt jälkiä satunnaisista potkuista. Hmm. herää kysymys, pitäisikö kaikki seinät maalata…

 3. Valoisa ja kaunis huone ja iiik miten siisti pojan huoneeksi:)))
  Itsekin tässä maalikarttoja selailen ja muistui heti mieleeni Tikkurilan COLOR NOW 2016 värikartasta vuoden väri 2016
  M442 Vuono ja toinen kaunis harmaanvihreä , samaisessa värikartassa N494 Nefriitti. Toki harmaa on hyvä väri, mutta ajattelin asujan lemppariväriä, mitä hän mahtaisi ajatella vihertävästä seinästä?
  Nefriitistä löytyy mukavia kuvia blogista nimeltä Pilviraitti. Hän maalasi keittiöön yhden värillisen seinän, kurkkaapa hänen sivujaan.

  1. Kiitos Villis hyvistä väri-ideoista. Ajattelin alun perin, että pitäisin sienien värin varsin neutraalina, ja sitä lemppariväriä voisi tuoda enemmän tekstiileillä. Vuono on kyllä vahva ja komea väri! Ja Nefriitti on lähellä sitä, mitä tähän hain, ehkä hitusen vaaleampana tosin. Ajattelin käydä tutustumassa Annie Sloanin kalkkimaaleihin (måla & more tuo maahan, puoti Museokadulla Helsingissä), mutta nuo Tikkurilan värit ovat kyllä hehkeitä! Täytyypä vielä tuumailla, ja erityisesti neuvotella huoneen nuoren isännän kanssa. Ja Pilviraitin keittiön seinän värivalinta on kyllä erittäin onnistunut!

 4. Minä maalaisin seinän jolla on sänky, koska se likaantuu joka tapauksessa, ikkuna seinä pysyy puhtaana. Maalaisin myös vihreä harmaalla, en harmaalla. On kyllä siisti huone pojan huoneeksi.
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.

  1. Kiitos kommentista Piialle Aurinkokujalla. Täytyy tosiaan harkita, minkä seinän maalaisin! Vielä en ole ennättänyt käydä hakemassa värimalleja, mutta ehkäpä tässä toukokuun puolivälin jälkeen vähän aikataulut helpottavat. Tulen käymään Aurinkokujalla, kiitos kutsusta! 🙂

Kommentointi on suljettu.