Puutarhan huhtikuu

puutarha 17.4.

Kevätesikko tuo aurinkoista keltaista pilviseenkin päivään. Tämä on pärjännyt jo viikon ulkona katoksessa.

puutarha1 17.4.

Kyllä on mukava asua täällä ykkösvyöhykkeellä. Kyllä kyllä, tiedän että pohjoisemmassa on vielä jossain metri lunta, mutta syntyperäisenä itäsuomalaisena otan ilon irti varhaisemmasta keväästä täällä pääkaupunkiseudulla :).

Arvasimme ottaa jo tuija-aidan havusuojat pois eilen, samoin paljastimme myös pallotuijat kevätauringolle. Suojien alta paljastuivat varsin hyväkuntoiset tuijat.

puutarha3 17.4.

Kävimme Puutarhanikkarit-puutarhaliikkeessä Espoossa fiilistelemässä eilen, mutta unohdin kameran kotiin. Pöh. Mitkä upeat orvokki-, jouluruusu- ja kevätkukkataimistot levittäytyivätkään eteemme! Löysin uuden ihastuksen, valkoisen lemmikin. Sitä hankimme varmaankin pallotuijien seuraksi tähän puolityhjään istutusaltaaseen.

Löysimme myös muita mielenkiintoisia taimia puutarhaan. Nyt vaan odotellaan malttamattomina, että päästäisiin istutushommiin.

puutarha2 17.4.

Nämä istutusaltaan palleroiset pääsivät vähän kärsimään viime syksynä, sillä altaan rakentaminen vaati aikaa, ja taimet odottivat istutussankoissaan turhankin pitkään. Keskellä kasvava kirsikka suojattiin muovisella suojakierteellä talveksi.

puutarha4 17.4.

Hyvä verkkosuoja pelasti kesällä istutetun omenapuun jänön aterialta. Odottelen, että jänö saa lisää vihreää syötävää luonnosta, ennen kuin verkko saa lähteä.

puutarha5 17.4.

Kaksi kasvatulaatikkoa odottavat jo kesää (vai olenko se minä!) Toisessa laatikossa on jo vihreitä mansikanlehtiä. Hienoa, taimet selvisivät talvesta.

puutarha6 17.4.

Ruohosipuli vihertää jo. Tästä saa kohta hyvän kastikkeen, nam!

Nurmi on vielä vähän kauhtuneen näköinen, mutta kyllä sieltäkin jo vihreää pukkaa. Joka päivä ollaan lähempänä kesää.

Täällä jo multasormi väpättää! Joko sinä odottelet malttamattomana puutarhapuuhiin pääsyä?

Mukavaa viikon alkua!

——

Spring is wonderful season in the garden! I can hardy wait the grass to get greener, and to be able to plant something. I keep on reminding myself that there is no need to hurry yet. This is the time for dreaming and planning!

Have a lovely week,

Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.