Treenivaatteiden pelastus – pyykkietikka

Oletko jo tutustunut pyykkietikkaan? Sain viime syksynä kälyltä tuliaisiksi pyykkietikkapullon, ja olen aivan myyty tähän arjen helpotukseen. Velimies oli vielä miettinyt, että kehtaako sitä etikkaa viedä tuliaisiksi :).

Treenivaatteista on välillä haastavaa saada niihin piintynyt hien haju pois, ja pyykkietikka on tähän täydellinen vastaus. Nyt on mukava vetää (hyvin miedosti) hyvälle tuoksuvat treenivaatteet päälle ennen treenejä.

Pyykkietikka on ranskalaista Le Pere Pelletier -merkkistä, ja tuoksuissa on valinnan varaa. Itse olen hajuherkkä, enkä voi käyttää vahvan tuoksuisia hajusteita. Pyykkietikkaa laitetaan huuhteluainelokeroon 1-3 korkillista (yleensä 1 riittää), ja se raikastaa ja poistaa hien hajun tai tunkkaisen tuoksun tekstiilistä. Pieni määrä siis riittää, ja etikka onkin varsin riittoisaa. Yksi suosikeistani on raikas Fraicheur-tuoksu. Seuraavaksi aion kokeilla Teen lehti -tuoksua.

Desinfioivaa etikkaa voi käyttää myös yleissiivoukseen, vaikkapa peilien, laattojen ja wc-tilojen pinnoille.

Ystäväni ilahdutti meitä jouluna saman valmistajan miedon tuoksuisella saippualla. Tämäkin on hyväksi todettu: Rose-tuoksukin on lempeä,  ei liian voimakas.

Pyykkietikasta en luovu enää, mutta tekisi mieli kokeilla myös kotimaisia vastaavia etikoita. Oletko jo kokeillut pyykkietikkaa?

Mukavaa viikon alkua!

Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.