Rento pusero ja aatteita vaatteista

pusero2

Pohdiskelin jälleen näin alkuvuodesta omia vaate- ja pukeutumisvalintojani.  Saman pohdinnan tein myös viime vuoden alussa jolloin mietin, etten hankkisi uusia vaatteita koko vuonna. No, garderobissani olikin jonkin verran vermeitä, tosin virallisempina edustusvaatteina ne sopivat paremmin edelliseen ammattiini. Ostin viime vuonna kolme vaatetta; farkut, neulepuseron sekä trikoopuseron. Kaikkia näitä olen käyttänyt paljon, sekä tietysti vaatekaappini aiempia hankintoja.

Olen valmistunut aikoinaan tekstiili- ja vaatetuspuolelta artesaaniksi sekä opiskellut myös tämän alueen opettajaksi. Olen tehnyt töitä muodin parissa, päässyt joskus jopa Pariisin muotimessuille haistelemaan trendejä ja nauttinut siitä työelämästä ja ajasta todella paljon.

Jossain vaiheessa aikuiselämääni muoti, vaatteet ja pukeutuminen jäivät kuitenkin vahvasti taka-alalle. Kaikki muu työelämään ja perheen pyöritykseen liittyvä veivät ajatukset toisaalle, eikä pukeutuminen ollut mikään ykkösjuttu.  Ei sillä, ettei minulla olisi koko ajan ollut silmää elämän kauneudelle – mitä pukeutuminen mielestäni parhaimmillaan on – mutta monet muut asiat tulivat ensin, eikä paukkuja riittänyt enää tällaisten asioiden enempään miettimiseen.

Tämän vuoden alussa päätin, että puritaaninen suhtautumiseni saa nyt riittää. Ajattelin tehdä itselleni toimivan garderobin, vaatteita joissa viihdyn ja jotka ovat näköisiäni. Haluan panostaa kestäviin ja laadukkaisiin sekä omannäköisiin vaatteisiin. Myös ekologisuus on tärkeää. Innostuin trashfashion-ajattelusta,  tavasta käyttää kirpparivaatelöytöjä uusien luomusten pohjana. Pinterest on ideoita pullollaan, ja monia olen lisännyt blogini Kotonaparas Pinterest-kansioon Trash Fashion, jonka löydät täältä klik.

Vuoden ensimmäinen kokeiluni onkin tässä: ompelin miehen entisestä kauluspaidasta rennon ja simppelin puseron.

pusero3

Ennen – before

pusero2

ja jälkeen – and after!

pusero

pusero1

pusero4

pusero6

Kokeilu on ihan onnistunut, Hihansuihin ja helmaan ompelin kuminauhakujat, ja pääntien viimeistelin vinokaitaleella. Pääntiestä tuli varsin avara ja pusero vaatiin aluspaidan alleen, mutta lempparihuivini kanssa se on ihan toimiva.

Aion tehdä vielä uusia kokeiluja.  Seuraavaan paitaan leikkaan maltillisemman kokoisen pääntien. Helman voisin jättää vaikka suoraksi tai ainakin vähän pidemmäksi. Hihansuista leikkasin pituudesta nyt myös hihansuun halkiot pois – ne voisi kuitenkin jättää pituuteen ja hihan lyhentää kalvosimen kohdalta. Nyt hihat ovat 3/4-pituiset. Well well, kaikkea kivaa tässä pääseekin kokeilemaan…

Tällaisin ajatuksin tänään :). Mukavaa viikonvaihdetta ja uuden viikon alkua!

pusero7

pusero8

——-

I decided to try some trash fashion, i.e. use old clothing to create something new. This men’s light blue collar shirt got a new life with some elastic band at the hem and wristbands. I cut off the collar and finished the neckline with some diagonal band.

I have collected trash fashion ideas into my Pinterest Trash Fashion folder,  have a look and click here.

Have a lovely weekend!

2 thoughts on “Rento pusero ja aatteita vaatteista”

Kommentointi on suljettu.