Sadepäivä puutarhassa
hortensia2

hortensia

pallohortensiat

tuija-aita

mansikat

käytävä

piha

Onpa ollut mahtavan lämmin elokuu! Pääsimme vihdoin viettämään myös patioaikaa, kun kelit paranivat ja hommasimme alennusmyynnistä terassikalusteita (niistä postausta myöhemmin). Nyt pieni katsaus elokuun lopun puutarhaan.

Nurmialue on hyvässä kunnossa, vaikkakin elokuun helteet ovat saaneet sen vähän laikukkaaksi. Lisäkastelu tulee tarpeeseen, joten sadepäivän otan nyt ilolla vastaan! Mansikan taimet laatikossa ovat alkaneet rönsyillä, täytyy poistaa rönsyt kunhan keksin minne ne istuttaisin. Muutaman marjankin saimme tänä kesänä, ensi kesänä toivottavasti tulee jo enemmän satoa.

Tuija-aidat ovat päässeet ihan hyvin juurtumaan, vaikka runsas kastelu onkin ollut erittäin tarpeen. Asensimme tihkuletkut molempien tuijaistutusten juurille kuorikkeen alle. Sieltä vesi valuu alas, eikä jää maan pinnalle haihtumaan. Runsas kuorikekerros on auttanut kosteuden säilymisessä. Olen haravoinut välillä myös ohuen kerroksen ruohon leikkuusta tullutta nurmisilppua tuijien juurille maatumaan.Tihkuletkut ovat todella kätevät käytössä, eivätkä paljon maksaneet läheisessä Lidlissä.

Saimme viikonlopun Keski-Suomen reissulta mukaamme kaksi pallohortensian juurta varsineen. Istutimme ne puutarhaan heti sunnuntaina kotiuduttuamme. Vähän lehdet lurpottavat edelleen, mutta kasvi on elossa. Yhden taimen vielä tähän rivistöön ottaisin, ja muutaman syyshortensian pihan toiselle puolelle tai talojen väliin.

Puutarhaa on mukava suunnitella, ja paljon taimia vielä tarvittaisiin. No, syksyn taimialeja odotellessa :).

Mukavaa sadepäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *