Säleikkö terassille

säleikkö

säleikkö1

säleikkö3

säleikkö4

säleikkö5

säleikkö6

säleikkö7

säleikkö8

säleikkö9

Tämän kevään raksaprojekti pyörähti käyntiin jo jokunen aika sitten, mutten ole ennättänyt kuvailla ja kertoa hankkeesta aiemmin. Kaikki sai alkunsa, kun lähdimme laajentamaan vähän terassia (kuvassa tummemmat lankut). No, sehän oli mukava idea, ja näin saimme tilaa isommalle pöytäryhmälle siten, ettei reunimmainen tuoli tipahda terassilta vahingossa. Kaikki tämä valmistui jo viime vuonna.

Talossamme, kuten myös naapuritaloissa, on mukava ”sivuläppä” eli suojaisa puusta rakennettu seinämä, joka yltää ylös kattoon saakka. Ulospäin laajenneen terassin toinen pää tulee nyt reilu pari metriä sivuläpän ulkopuolelle. Siihen tuntui luontevalta jatkaa seinäkettä, mutta kevyemmällä rakenteella. Emme halunneet todellakaan mitään ahdistavaa karsinaa, ja lopputulos on mielestäni varsin bueno.

Koko talven pystypuut odottivat rimoitusta kuin talentörröttäjät konsanaan. Kun toukokuu koitti ja puolison muutama vapaapäivä, ritelikkö alkoi saada muotoaan.

Säleikköön löytyi viistoja rimoja, jotka on käsitelty puunsuoja-aineella. Sävy sopi seinäkkeeseen, ja sen voi jatkossa vielä öljytä. Rimat on käytetty itse asiassa ”väärin” päin, sillä niiden karhea puoli on nyt ulospäin. Näin rimoituksesta tuli kuitenkin hieman vähemmän ulkoneva. Ja vesi valuu kyllä hyvin pois viistotetun riman pinnalta.

Vähän piti silmän ensin tottua säleikköön, mutta nyt se jo tuntuu kuin olisi ollut paikallaan aina. Säleikkö antaa tuulensuojaa grillille, ja sitä vasten on kiva laittaa vaikka kesäkukkia kasvamaan. Iso sitruspuu pääsikin heti mukavalle paikalle säleikön eteen.

Nyt olisi vielä päätettävä, mitä teemme pyöreälle vanhalle pöydälle ja tuoleille. Setti on toki ihan kätevä, mutta periaatteessa varsin vähällä käytöllä, ellei sitten isompi sakki saavu kyläilemään. Ja terassi olisi vähän väljemmän näköinen, jos se ei olisi niin täynnä kaikkea mahdollista. Ryhmä on lämpökäsiteltyä mäntyä ja palvellut upeasti ihka ensimmäisenä terassikalusteenamme. Luulenpa, että se saattaa päästä eläkepäiville mökkimaisemiin.

Mitä tuumitte säleiköistä? Onko hitti vai huti?

Mukavaa viikonloppua!


We did a lattice to our terrace. It is on the new side of the terrace, and it extends the wooden wall with a more subtle touch. 

Have a lovely weekend!

Heli

3 thoughts on “Säleikkö terassille”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.