Vaahteranlehti-lasinaluset – sehän on glögiaika!

 

vaahteranlehdet5

Ha haa – näin tämän idean Pinterestissa, ja oitis päätin kokeilla. Vähän alkaa olla tuo syksyn lehdet -kausi jo kohta takana, mutta eipä se haittaa mitään. Mitä sitä ihminen muuta kotona tekisikään kuin virkkaisi, kun flunssa painaa päälle?

Sitä paitsi kuuma juoma on aina poikaa syksyllä. Aloitamme glögikauden hyvissä ajoin ennen joulua, mieluusti jo lokakuussa. Yleensä kysellään kaupasta, että missäs ne teidän glögit onkaan ennen kuin niitä on edes esille laitettu.

vaahteranlehdet2

vaahteranlehdet3

vaahteranlehdet4

vaahteranlehdet

Lasinalusten idea oli siinä, että lehtiä on useita eri värisiä. Niinpä ensimmäinen tikki oli löytää oikean väristä lankaa. Tämä Dropsin Alpaca-alpakkalanka (50 g = 167 m) oli värisävyiltään täydellinen. Kokeilin vaaleaa ja tummaa vihreää myös yhdessä, ja virkkasin muutenkin kaksinkertaisella langalla ja nro 6:den koukulla. Pinnan struktuuri tulisi paksummalla langalla enemmän esille, mutta värivalikoima vei voiton lankavalinnassa.

Tässäpä ohje, jos haluat kokeilla. Jämälangoista tämä onnistuu myös, koska lankaa tarvitaan todella vähän:

  1. krs: Virkkaa 6 ketjusilmukkaa renkaaksi, sulje rengas kiinteällä silmukalla.
  2. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa. Virkkaa renkaaseen 12 pylvästä, sulje kiinteällä silmukalla.
  3. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa. Virkkaa 2 pylvästä jokaiseen pylvääseen. Sulje kiinteällä silmukalla.
  4. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, hyppää yhden silmukan yli, ja kiinnitä ketjusilmukkarivi toiseen silmukkaan. Virkkaa silmukkaan lisäksi 6 pylvästä. Hyppää yhden silmukan yli, ja tee seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka (pylväs kiinnittyy yläreunasta). Hypää yhden silmukan yli, ja tee 7 pylvästä  seuraavaan silmukkaan. Jatka tätä siten, että sinulla on viisi ”sakaraa”. Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa ja tee 9 ketjusilmukkaa (lehden kanta). Virkkaa ketjusilmukoihin 9  kiinteiää silmukkaa ja virkkaa kerros loppuun (2 kiinteää silmukkaa).
  5. krs: Virkkaa kiinteitä silmukoita lehden ympäri. Jokaisen lehden kärjen kohdassa tee 3 ketjusilmukkaa, kiinnitä silmukat kärkeen kiinteällä silmukalla, ja jatka kiintein silmukoin koko lehden ympäri.
  6. Päättele langat ja höyrytä kevyesti kostean kankaan läpi.

Jos kaipaat muisin virkistystä silmukoiden kanssa, löydät hyvät ohjeet täältä Viivin virkkausnetistä, klik.

Flunssa on viheliäinen tauti, joten pysykää terveinä ja juokaa paljon kuumaa glögiä :).

PS. En tiedä, mikä näistä olisi hauskimman värinen sillä tykkäsin kyllä kaikista -mitä tuumit, löysitkö suosikkiväriäsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.